Sänkypuuhissa hiljaista? Näin saat seksin taas sujumaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Seksielämä saattaa ajan myötä alkaa pitkissä parisuhteissa hiipumaan. Toinen ei jännitä enää samalla tavalla kuin suhteen alkuaikoina, minkä vuoksi läheisyyden eteen täytyy nähdä vaivaa ja toisen koskettamiseen kiinnittää erityistä huomiota.

Usein seksielämä alkaa hiipumaan siitä syystä, että siitä kieltäytyminen on käynyt helpoksi. Moni sortuu torjumaan kumppanin lähestymisyritykset ja syyttää kieltäytymisestä stressiä, väsymystä, kiirettä tai huonovointisuutta. Kiistaton fakta on kuitenkin se, että seksi on ihmisten terveydelle hyväksi ja sen jälkeen on aina hyvä olo.

Seksi vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta, parantaa terveyttä ja lisää onnellisuutta. Mitä enemmän suhteessa on seksiä, sitä paremmin parisuhde yleensä voi ja sitä läheisemmältä suhde tuntuu. Ensimmäisenä parannuksena vanhojen pariskuntien tulisi sanoa toisilleen kyllä siitä huolimatta, että tekisi mieli sanoa jälleen kerran ei.

Seksielämän parantaminen alkaa siitä, että kumppanilleen sanoo kyllä. Välillä mieli tai keho voi olla seksistä eri mieltä, mutta lakanoiden lämmetessä sekä mieli että keho yleensä tulevat lopulta mukaan. Tohtori Pam Denton kertoo Your Tango -sivustolla, että kieltäytymisen sijaan kumppanin kannattaa vain alkaa käyttäytymään niin kuin hän olisi oikealla tuulella seksiin.

Seksin edetessä oikea vaihde ja mieliala alkavat löytymään ja jälkeen päin olo on kummallakin parempi. Kumpikin saa läheisyyttä, yhteenkuuluvuuden tunne kasvaa ja kynnys seuraavaan rakastelukertaan ei ole enää niin suuri.