Nämä ruoat ovat haitallisia ihollesi

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yleinen mielipide on, että suklaa aiheuttaa iholle epäpuhtauksia, vaikka sitä ei olekaan todistettu tieteellisesti. Nyt ihotauteihin erikoistunut dermatologi Crystal Augh on listannut haitallisimmat ruoat ja elintarvikkeet, joiden nauttimista olisi vältettävä, mikäli mielii kuulean ja hyvinvoivan ihon.

Ihmisen suolistoa on pidetty toisina aivoina. Se mitä suuhunsa panee vaikuttaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointiin kehon sisä- ja ulkopuolella. Mikäli haluaa edistää ihon kauneutta ja pitää sen virheettömänä, kannattaa välttää ruokavaliossa ainakin vaaleita viljoja ja valkoista sokeria. Nopeasti verensokeria nostavat ruoat aiheuttavat reaktioita iholle, ja tästä syystä esimerkiksi pasta on erittäin turmiollista.

Myös glukoosia ja fruktoosia on pidetty haitallisena ihon kollageenille ja elastisuudelle. Tämä puolestaan lisää ryppyjä. Teini-iässä iholle ilmestyy näppylöitä lähinnä hormonivaihteluiden takia. Augh sanookin, että maito voi aiheuttaa keholle samankaltaisen reaktion myös vanhemmalla iällä, ja siksi maidon takia iholle saattaa tulla runsaasti finnejä aikuisenakin.

Kannattaa myös välttää hiilihapollisia sokerijuomia, alkoholia ja uppopaistettuja ruokia, mikäli haluaa ihon pysyvän hyvänä. Alkoholi on haitallista lähinnä siksi, että se kuivattaa ihoa, joka on puolestaan 60-prosenttisesti vettä. Myös valmisruoat on hyvä jättää hyllyyn, koska niiden suola- ja sokeripitoisuudet ovat joskus moninkertaisia tavalliseen ja terveelliseen kotiruokaan verrattuna, Thrillist raportoi.