Awwww, saukonpoikanen nukahti emon vatsan päälle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jopa raavaat miehet vääntävät kasvonsa hölmistyneeseen virneeseen nähdessään ällösöpöjä eläinten poikasia. Nyt kaikilla on aihetta huokaista ihastuksesta, kun videolla näytetään pienen saukonpoikasen puuhasteluja. Voiko näin suloista otusta olla edes olemassa?

Monterey Bay Aquarium on kuvannut videon, jossa esitellään meripuiston uusi asukki. Video on julkaistu IFL Science -sivustolla. Vastasyntynyt saukonpoikanen möngertää emonsa vatsan päällä. Kaksikko kelluu vedessä, ja lopulta pienokainen nukahtaa emonsa vatsan päälle. Saukkoja elää myös Suomen luonnossa, mutta uhanalaisena.

Saukot voivat kasvaa jopa kymmenen kiloa painaviksi ja hännän kanssa metrin pituisiksi. Videolla näkyvällä saukonpoikasella menee kuitenkin vielä tovi, ennen kuin se pääsee mukaan täysikasvuisten vauhtiin ja maailmaan. Naaraat hoitavat yleensä poikaset yksin, ja ne seuraavat emoaan tiiviisti ensimmäisen vuoden ajan.

Meet the newborn baby otter born last week at the Monterey Bay Aquarium.

Posted by I fucking love science on Sunday, December 27, 2015