1,3 miljardin lottopotti suututtaa – Facebookissa leviää outo laskutoimitus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanhistorian suurin lottohuuma on parhaillaan täydessä käynnissä, kun yhdysvaltalaisen Powerball-lottoarvonnan pääpotti on murskannut kaikki aikaisemmat lottoennätykset. Viikonloppuna jäi jakamatta 900 miljoonan dollarin pääpotti, joten seuraavaksi potti kasvaa 1,3 miljardiin dollariin.

Lottohuuma on valtava, mutta samalla se on aiheuttanut myös runsaasti närää. Kuten sosiaalisessa mediassa usein, myös nyt verkossa leviää virheellinen nettimeemi, jossa lottovoitosta esitetään hyvin merkillinen laskutoimitus. Livesosan julkaiseman kuvan mukaan Powerball-lottopotti voisi poistaa köyhyyden Yhdysvalloista. Kuva on saanut tähän mennessä jo peräti 360.000 tykkäystä ja 740.000 jakoa ja siinä on yli 27.000 kommenttia.

Todennäköisesti lottokritiikkiä aiheuttamaan tarkoitetun kuvan mukaan jokaiselle amerikkalaiselle voitaisiin antaa 4,33 miljoonaa dollaria, jos voittosumma jaettaisiin heille tasan. Jokainen matematiikan tunnilla käynyt kuitenkin huomaa, että näin tilanne ei ole. Lottopotti on noin 1,3 miljardia dollaria ja Yhdysvalloissa on noin 320 miljoonaa asukasta, joten tasan jaettuna jokainen amerikkalainen saisi 4,33 miljoonan dollarin sijaan vain 4,06 dollaria.

WOW!!!!!!! #ShareThis!

Julkaissut Livesosa 10. tammikuuta 2016