Tutkijat tyrmäävät keski-iän kriisin: ”40-vuotiaat onnellisempia kuin 18-vuotiaat”

Terveys Viihdeuutiset · Annika Kela

Kanadalaisen Albertan yliopiston teettämä tutkimus eri ikäluokkien onnellisuudesta on poikinut mielenkiintoisia tuloksia. Tutkijat nimittäin havaitsivat, että yhä harvempi ihmisistä kärsii keski-iän kriisistä ja yhä useampi ihmisistä on onnellisempi 40-vuotiaana kuin 18-vuotiaana.

Tutkimukseen osallistuneet koehenkilöt oli valittu kanadalaisista oppilaitoksista. Ensimmäiseen ryhmään kuuluivat ammattikorkeakoulua tai yliopistoa suorittavat opiskelijat, jotka olivat iältään 18-43-vuotiaita. Toisessa ryhmässä tutkittiin jatko-opiskelijoita, jotka olivat iältään 23-37-vuotiaita.

Daily Mailin mukaan tutkimukset paljastivat, että koehenkilöiden onnellisuus kasvoi iän myötä. Onnellisuus kasvoi vauhdikkaimmillaan 18 vuoden tienoilla ja seuraavan kerran noin 40 vuoden iässä.

Tutkijoiden mukaan noin 30 ikävuoden tienoilla onnellisuuden kasvu hidastui, mutta se ei tarkoittanut sitä, että ihmisen elämä olisi ajautunut kriisiin. Tutkijoiden mukaan onnellisuuden kuvaaja ei ole U-mallinen niin kuin aiemmat tutkimukset ovat antaneet ymmärtää vaan onnellisuus kasvaa tasaisesti ihmisen varttuessa.