Tulevaisuuden extreme-laji? Wingboardilla lentokoneen perässä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rajojaan etsivät hurjapäät ja superurheilijat hakeutuvat harrastusten pariin, joissa heitä uhkaa jopa kuolemanvaara. Nyt extremelajien joukkoon kaavaillaan uudenlaista harrastusta nimeltään wingboard. Lajissa lautaillaan lentokoneen perässä.

Wingboard on kuin sisarlajinsa wakeboard, mutta se tapahtuu ilmassa lentokoneen perässä. Laudan päällä taivaan korkeuksissa tasapainotteleva urheilija on varustettu laskuvarjolla. Ideana on leijua laudan päällä lentokoneen vetämänä.

Urheilulajin mahdollistavia lautoja on jo rakennettu prototyyppeinä, ja niitä on testattu sekä pienoismalleina että törmäysnukkejen avulla. Nähtäväksi jää, kuka on ensimmäinen itsensä vapaaehtoisesti likoon heittävä hurjapää, joka kokeilee wingboardia käytännössä.

The next extreme sport: Flying on a "wingboard."

Posted by INSIDER on Tuesday, January 12, 2016