Automaailma mullistuu! Tesla ajaa pian yksikseen tuhansia kilometrejä

Autot Viihdeuutiset · Stara.fi

Automaailman muuttanut ja siihen lukuisia uusia ominaisuuksia tuonut sähköauto Tesla on nyt paljastanut miten suuri mullistus on odotettavissa parin vuoden sisällä. Yhtiön johtaja ja visionääri Elon Musk nimittäin kertoi autojen ajavan pian yksikseen.

Teknologian visionääri pudotti todellisen uutispommin, kun hän paljasti sähköautojensa voivan parin vuoden kuluessa ajaa itsenäisesti, eli kokonaan ilman kuljettajaa, jopa tuhansien kilometrien matkoja omistajan haluamaan paikkaan. Ajamisen lisäksi auto myös lataa itse itsensä automaattisesti matkan varrella. Tuolloin Tesla kulkee yli 1.000 kilometriä yhdellä latauksella.

Elon Musk Twitterissä
Elon Musk Twitterissä

– Tulevaisuudessa Tesla voi ajaa minne päin maata tahansa tavatakseen omistajansa perillä ja ladaten itsensä matkalla. Se osaa sykronoida itsensä omistajan kalenterin mukaan, joten se voi olla paikalla, kun omistaja saapuu, Elon Musk kertoi.

Viime kesänä Tesla-autoihin tuli ensimmäisenä maailmassa automaattiohjaus ja viime viikolla julkaistun päivityksen myötä Tesla osaa nyt ajaa autotalliin ja sieltä pois kokonaan ilman kuljettajaa. Lisäksi auto osaa nyt pysäköidä kadunvarren ja autotallin lisäksi myös pysäköintipaikoilla (Katso video ohessa). Muskin mukaan nykyinen automaattiohjaus on kuitenkin vasta alkua.