Keskenmenon saaneet paljastivat loukkaavimmat kommentit

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Noin kymmenesosa raskauksista keskeytyy ennen 22. raskausviikon päättymistä ja jopa 80 prosenttia raskauksista keskeytyy kahdeksan ensimmäisen raskausviikon aikana. Keskenmenot ovat yleisiä, mutta se ei tarkoita sitä etteikö niiden tapahtuminen omalle kohdalle olisi aina kivulias ja surullinen asia.

Monien on vaikeaa puhua keskenmenoista ja se onkin yksi asioista, jotka ihmiset kokevat keskustelunaiheina tabuiksi. Tommy’s niminen järjestö yrittää saada ihmiset puhumaan ja avautumaan keskenmenoihin liittyvistä asioista ja tunteista, joita naiset käyvät läpi. Järjestö on julkaissut videon, jossa kerrotaan loukkaavimmat asiat, joita ihmiset ovat sanoneet naiselle, joka on saanut keskenmenon.

Menetyksestä on vaikea puhua ja sitä on myös vaikea muiden kommentoida. Tämän vuoksi moni tyytyykin ilmaisemaan surevalle henkilölle pelkät osanotot. Kommentoidessaan toisen menetystä henkilö voi vahingossa loukata surevaa ihmistä, mikä onkin videosta päätellen usein tapahtunut.

Miscarriage – the insensitive things people say

95% of women who had a miscarriage told us they had heard these well-meaning but hurtful phrases from family and friends. Help us change the way people see miscarriage by supporting our campaign and new miscarriage research centre www.tommys.org/misCOURAGE #misCOURAGE

Posted by Tommy's on Tuesday, January 12, 2016

Katso tästä.