Vyötiäinen joutui laihdutuskuurille – söi liikaa ötököitä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vyötiäiset ovat hassusta ulkonäöstään huolimatta nisäkkäitä, jotka tunnistetaan lajeille tyypillisestä kilvestä. Ne muistuttavat etäisesti siilejä, mutta saattavat kasvaa jopa 60-kiloisiksi yksilöiksi. Brittiläisessä puistossa asuva Gretel kasvoi hieman liian painavaksi.

Yksivuotias Drusillas Parkin kasvattama vyötiäinen nimeltään Gretel on joutunut laihdutuskuurille. Se painaa ikäänsä nähden liikaa. Pullukka vyötiäinen on syönyt liikaa mehukkaita matoja, ja sen hoitaja Mark Kenward yrittää nyt saada palleroa pudottamaan painoa. Greteliä houkutellaan liikkumaan, jotta se saisi pudotettua edes puoli kiloa hyvinvointinsa vuoksi, BBC uutisoi.

Vyötiäisten näkeminen on harvinaista herkkua eurooppalaisille, sillä niitä ei asustele lähistöllämme kuin muutamassa eläintarhassa. Luonnossa eläviä vyötiäisiä sen sijaan löytyy kaikkialta Amerikan mantereelta, ja rapakon takana onkin mahdollista tavata 21 eri vyötiäislajia. Näistä puolet on lajiteltu jollain tasolla uhanalaiseksi.