Yrttejä vaginaan – vaarallinen laihdutustrendi leviää

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset puhdistavat kehoaan välillä erilaisilla detox-kuureilla, joiden tarkoitus on puhdistaa elimistöä, kirkastaa ihoa, saada lisää energiaa ja päästä alkuun terveellisemmissä ruokailutavoissa. Nyt naisille on alettu myymään detox-kuureja, jotka on tarkoitettu vaginalle ja kohdulle.

Naisille myydään pieniä yrttipusseja, jotka on tarkoitus työntää syvälle emättimeen. Yrttipussien sisältämien yrttien luvataan puhdistavan ja tasapainottavan kohdun ja vaginan bakteereja. Naisen tulee työntää syvälle emättimeen kohdunsuulle saakka kerrallaan kolme yrttipalluraa, joiden tulee olla paikoillaan naisen sisällä kolmen päivän ajan.

Lääkäri Vanessa McKay kommentoi Metro-lehdelle vagina-detoxeja vaarallisena trendinä, josta ei ole tehty vielä mitään tutkimuksia. McKayn mukaan yrttipallot aiheuttavat todennäköisesti kohdunsuulla tai emättimessä tulehduksen, koska vagina on suunniteltu puhdistamaan itse itsensä. Jos vaginan bakteerikantaa häiritään, sen ph-arvo tulee muuttumaan ja useat tulehdukset saavat suotuisat olosuhteet.