Adidas tekee puvut tulevaisuuden avaruusturisteille

Viihdeuutiset · Annika Kela

Urheiluvarustejätti Adidas on aloittanut yhteistyön Virgin Galactic -avaruuslentoyhtiön kanssa. Adidas konserniin kuuluva brändi Y-3 vastaa tulevaisuudessa avaruusturisteille ja matkustamohenkilökunnalle tarjottavien matkustuspukujen ja jalkineiden suunnittelusta.

Avaruuspukumallisto tulee koostumaan suunnittelija Yohj Yamamoton luomuksista. Mallistoon kuuluu muun muassa univormuja ja matkustajien vaatteita. Futuristiset univormut tulevat myös Spaceport America -tiimin käyttöön.

Daily Mail -lehden mukaan tulevaisuuden pilottien, astronauttien ja matkustamohenkilökunnan pukujen suunnitteleminen ei ole helppo tehtävä, sillä pukujen tulisi olla mahdollisimman käytännöllisiä, mukavia mutta myös tyylikkäitä.

Netissä julkaistulla esitteluvideolla kerrotaan, että pukujen valmistamisessa on käytetty muun muassa kevlaria ja ne on tehty tulen kestävistä materiaaleista. Yamamoton suunnittelema mallisto on yhdenmukainen ja niissä on käytetty enimmäkseen vain mustia materiaaleja.