Lampaalla identiteettikriisi – luulee olevansa koira

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Perinteisen ajattelun mukaan kaikki elollinen jaetaan kategorioihin, joissa jokaisella on tietty ja ennalta määriltelty tehtävä ja asema. Nykyaikaisen ajattelun mukaan jokainen elollinen voi vapaasti toteuttaa itseään rajoja ja normeja rikkoen. Olipa kyseessä vaikka lammas.

Dorrit-niminen lammas luulee olevansa koira. Se tulee vislatessa luokse, leikkii paimenkoirien kanssa ja yrittää tehdä vaikutuksen kissoihin. Vine-videopalvelun tähdeksi noussut Dorrit kerää nettisuosiota hulvattoman olemuksensa avulla. Se käyttäytyy kuin koiranpentu.

Irlannissa asuva Dorrit ei ole ensimmäinen laatuaan. Olemme kertoneet muistakin eläimistä, jotka ovat kasvaneet eri lajin parissa ja siten sopeutuneet omalle olemukselleen epätyypilliseen käyttäytymiseen. Toisinaan eläinemot adoptoivat muiden lajijen jälkeläisiä hoidettavakseen.