Pastauskonto levisi Venäjälle – tämä ajokorttikuva on nyt laillinen!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Moskovalainen Andrey Filin on voittanut oikeudessa kiistan, joka koski hänen uutta ajokorttikuvaansa. Lentävän spagettimonsterin kirkkoon kuuluva Filin oli vaatinut oikeutta saada esiintyä ajokorttikuvassaan pastasiivilä päässään.

Venäläisviranomaiset eivät olleet hyväksyneet miehen ottamaa ajokorttikuvaa ja asiaa puitiin lopulta oikeudessa. 38-vuotias pastafari voitti kiistan ja hänelle myönnettiin lupa pitää uskonnollista päähinettä päässään ajokorttikuvassaan.

Mirror-lehden mukaan ilo uudesta ajokortista ei kestänyt kauaa, kun mies joutui yllättäen ongelmiin kuvansa takia. Poliisit nimittäin vaativat miestä pitämään pastasiivilää päässään aina ajaessaan, jotta hänet voisi tunnistaa kuvasta. Filin kertoi, että poliisit uhkailivat häntä pidätyksellä, mikäli hän ajaisi autoa ilman pastasiiviläpäähinettä.

Mies keksi onneksi ratkaisun ongelmaan, sillä hän teetti itselleen kudotun version siivilästä. Sen lisäksi, että mies kunnioittaa uudella pipolla uskontoaan, pitää se myös miehen pään lämpimänä talvipakkasissa.