Virtahevon käyttäytyminen ihmetyttää – merkkejä kannibalismista?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Virtahevot ovat todella suuria nisäkkäitä ja ne voivat painaa jopa 1.300 – 3.200 kiloa. Virtahevot ovat tunnetusti kasvissyöjiä, mutta eräs luontokuvaaja todisti erikoisen tilanteen Etelä-Afrikassa kuvatessaan virtahepoa, joka näytti alkavan syömään toista virtahepoa.

Virtahevot puolustavat reviiriään tarkasti, minkä vuoksi videollakin näkyvä virtahepo on luultavasti menehtynyt. Taistelun jälkeen eloon jäänyt virtahepo alkaa käyttäytymään erikoisesti alkaessaan näykkimään ja puremaan toisen virtahevon raatoa, joka makaa kyljellään maassa.

Virtahepojen elimistö ei ole tottunut lihaan, mutta ne saattavat silti toisinaan syödä raatoja. Harvemmin on kuitenkaan nähty tilanteita, joissa virtahepo olisi ryhtynyt syömään kuollutta lajitoveriaan, minkä vuoksi käytös oli ihmetyttänyt Kruger-kansallispuistossa tilanteen nähnyttä luontokuvaajaa.