David Bowie listaykköseksi Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Musiikkilegenda David Bowie menehtyi syöpään 10. tammikuuta 2016. Miehen viimeiseksi jäänyt albumi Blackstar julkaistiin vain paria päivää ennen tähden kuolemaan. Blackstar-levy on noussut David Bowien uran ensimmäiseksi listaykköseksi Yhdysvalloissa.

Billboard-lehden mukaan albumi päätyi top 200 -listan ensimmäiselle sijalle 181,000 myydyllä levyllä. Myös muita David Bowien levyjä nousi Yhdysvaltojen listalle muusikon kuoleman jälkeen. Best of Bowie -kokoelmalevy nousi Billboard-listan sijalle 4, kun taas Bowien tunnetuimpiin lukeutuva The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars ylti sijalle 21.

Spotifyn mukaan David Bowien kappaleiden kuuntelu lisääntyi suoratoistopalvelussa miehen kuoleman myötä 2,700 prosentilla. Bowie myös rikkoi aikaisemmin Adelelle kuuluneen Vevo-ennätyksen Youtubessa. Tähden musiikkivideot keräsivät sivustolla yhteensä 51 miljoonaa katselukertaa 11. tammikuuta .