Haluatko onnellisemman parisuhteen? Tässä kolme vinkkiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuodenvaihteen jälkeen ihmiset joutuvat keskittymään jälleen arkisiin asioihin. Tällöin parisuhde kohtaa tasapaksuja tilanteita, jotka voivat pitkässä juoksussa rasittaa rakkautta. Elämätapavalmentaja Annabel Sutton on listannut kolme vinkkiä paremman fiiliksen nostattamiseen parisuhteissa.

Ensimmäiseksi hän kehoittaa pariskuntia suunnittelemaan tulevaisuutta joko kirjoittamalla listoja, piirtämällä haaveita tai tekemällä huoneentauluja. He voivat punnita, mitä asioita haluavat tulevaisuudelta yhdessä. Rakastavaisten manifestissä kootaan yhteen ne tärkeimmät asiat, joihin tähdätään käsi kädessä joko saman vuoden tai pidemmän aikajakson puitteissa.

Toisena vinkkinä ammattilainen neuvoo kumppaneita luottamaan toisiinsa ja tekemään jotain hiuksia nostattavan jännittävää. Pariskunnat voivat tehdä jotain ikimuistoista ja huikeaa, mitä eivät ole koskaan aiemmin uskaltaneet tehdä. Tällöin kumppanuus nousee arvokkaaseen asemaan ja toinen saa konkreettista tukea puolisoltaan.

Kolmas vinkki on yksinkertainen ja joidenkin mielestä jopa lapsellinen. Saman katon alla asuvat pariskunnat voivat tehdä palkintopurkin, johon kootaan pelkästään hyviä asioita.

Kun toinen suhteen osapuolista saavuttaa jotain mukavaa tai saa tehtävän valmiiksi, kirjoittaa hän asian lapulle ja panee purkkiin. Kun suhteessa madellaan masennuksen ja ahdistuneisuuden kourissa, voi purkista ottaa lappuja ja lukea hyviä asioita muistutuksena omista saavutuksistaan. Onnellisuus on asennekysymys.