Näissä lomakohteissa turistit lihovat eniten

Matkailu Terveys · Annika Kela

Monet rantalomalle lähtevistä valmistautuvat matkaansa treenaamalla itsensä rantakuntoon. Lomakohteessa rantakunnon ylläpitäminen saattaa osoittautua vaikeaksi etenkin, jos matkakohteessa on monipuolinen ruokakulttuuri ja ruoka on herkullista ja edullista.

Alkoholijuomien nauttiminenkin saattaa koitua lomalaisen rantakunnon kohtaloksi. Matkailusivusto Sunshine.co.uk on teettänyt turisteille kyselyn, jossa selvitettiin missä kohteissa turistit herkuttelevat eniten ja missä kiloja on päässyt kertymään.

Turistien vastaukset ovat yllättäneet myös tutkijat, sillä kaikki Top 5 matkakohteista ovat rantalomakohteita. Tulokset paljastivat myös, kuinka paljon turistit olivat keskimäärin lihonneet kyseisessä kohteessa:

1. Dominikaaninen tasavalta, Karibia – turistien paino nousi keskimäärin 13 prosenttia

2. Marmaris, Turkki – turistien paino nousi keskimäärin 11 prosenttia

3. Cancun, Meksiko – turistien paino nousi keskimäärin 10 prosenttia

4. Jamaika, Karibia – turistien paino nousi keskimäärin 8 prosenttia

5. Mallorca, Baleaarit, Espanja – turistien paino nousi keskimäärin 6 prosenttia

Daily Mail -lehden mukaan kyselyn päätutkija Chris Clarkson epäilee, että syy painon nousuun näissä kohteissa voi olla se, että ne ovat suosittuja All inclusive -kohteita. Turistit syövät ja juovat koko rahan edestä ja paino lähtee sen vuoksi nousuun.