Uber laajentamassa helikopterikyyteihin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa toistaiseksi vain Helsingissä toimiva Uber-yritys tarjoaa taksimatkoja ja yksityisiä kyytejä, joita asiakkaat voivat tilata älypuhelinsovelluksen avulla. Nyt yhtiön uutisoidaan suunnittelevan palvelujen laajentamista myös helikopterikyyteihin.

Uberin kerrotaan aloittaneen yhteistyön eurooppalaisen Airbusin kanssa. Yhtiöiden tarkoituksena on aloittaa testiohjelma, jossa helikopterikyytejä voisi tilata samaan tapaan kuin taksimatkoja.

Uberin tiedottajan mukaan ensimmäiset kokeilut aloitetaan Sundancen elokuvajuhlilla myöhemmin tässä kuussa. Helikopteripalvelun mahdollisia hintoja ei olla paljastettu vielä tässä vaiheessa.

Myös yhdysvaltalainen startup-yritys Blade suunnittelee helikopterikyytien tarjoamista Uberin taksipalvelun tapaan. Yhtiö on kerännyt Mashable-sivuston mukaan 6 miljoonaa dollaria tukijoilta, joiden joukossa on muun muassa Googlen entinen toimitusjohtaja Eric Schmidt.