Juurihoito oli myöhäistä – mies poisti kaverinsa hampaat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kuollutta hammasta tai elävää, mutta tulehtunutta hammasta voidaan hoitaa juurihoidolla. Monissa tapauksissa hampaan poistaminen voi kuitenkin olla mielekkäämpi vaihtoehto, jos tulehduksen aiheuttamat muutokset ovat vallanneet suurimman osan hammasluusta.

Videolla mies auttoi kaveriaan tällaisessa tilanteessa hampaan poistamisella. YouTube-videolla Australian takamailla asusteleva mies saa kaverinsa suorittamaan hänelle hampaiden poistamisen. Mies poistaa kaveriltaan kaksi hammasta pihtien, puukapulan ja pahvinpalan avulla.

Mies ottaa irrotettavana olevasta hampaasta pihdeillä kiinni ja antaa kaverilleen pahvinpalasen suuhun ylähampaiden suojaksi. Mies puristaa pihtejä ja napauttaa niiden kahvaa puukapulalla, mikä irrottaa hampaan melko vaivattomasti. Tällaista tekniikkaa ei kuitenkaan kannata itse lähteä koittamaan vaan varata aika hammaslääkärille.