Lomamatkan tärkein kumppani selvisi – olisitko arvannut mikä?

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Matkalle lähtiessä oikeanlainen pakkaaminen on ensiluokkaisen tärkeää, sillä siitä riippuu pitkälti miten reissu sujuu. Unohtuneet tavarat tuottavat joskus suuriakin ongelmia kuten myös liiallinen pakkaaminen. Nyt on selvitetty matkailijoiden tärkein matkakumppani.

Matkailijat ympäri maailman pitävät älypuhelinta välttämättömimpänä matkakumppanina, eli se on heille tärkeämpi kuin hammasharja, deodorantti tai ajokortti. Älypuhelimesta tekee tärkeän sen kyky parantaa matkailun laatua. Tutkimusraportin julkaisivat Expedia.fi ja liikematkatoimisto Egencia. Vastaajia oli yhteensä 9.642 eri puolilta maailmaa.

– Tutkimuksen vastaajista 60 prosenttia sanoi, ettei mielellään lähde lomalle ilman mobiililaitetta. Matkailijat käyttävät mobiililaitteita matkaprosessin joka vaiheessa, suunnittelusta ja varaamisesta matkakokemusten ikuistamiseen ja jakamiseen, Expedian markkinointijohtaja Susanne Svensson kertoo.

Älypuhelimesta on matkalla moneksi. Bisnesmatkaajat pitävät sen avulla tiiviisti yhteyttä kotikonttorille. Lomailijat puolestaan navigoivat, valokuvaavat ja vaihtavat kuulumisia kotiväen kanssa sosiaalisessa mediassa. Aasiassa teknologian tärkeys on huipussaan, sillä eniten älypuhelinta matkakumppanina arvostavat kiinalaiset, taiwanilaiset ja thaimaalaiset.