Tutkijoiden synkkä ennustus: ”Meressä enemmän muovijätettä kuin kalaa”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Mereen heitetty muovijäte on jo pitkään ollut hälyttävä ongelma, joka on alkanut tuhoamaan meren kasvillisuutta ja uhkaamaan meressä eläviä eläimiä. Science.Mic -sivusto kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan meressä tulee olemaan enemmän muovia kuin kaloja.

World Economic Forum teki yhdessä Ellen MacArthur Foundation -säätiön kanssa tutkimuksen, josta kävi ilmi todella surullista tietoa meren kannalta. Muovijätteen määrä meressä lisääntyy hälyyttävää vauhtia eikä sille näy lähitulevaisuudessa loppua.

Tutkimuksen mukaan pystytään arvioimaan, että kuluvan 34 vuoden aikana mereen heitetty muovijäte tulee ylittämään painoltaan koko meren kalojen painon. Muovin määrä meressä on jo nyt todella valtava.

Ihmisten kulutus jatkaa kasvamistaan, minkä vuoksi arvioidaankin, että muovia tulee olemaan vuoteen 2050 mennessä meressä kiloina enemmän kuin kaloja. Muovin kierrättämiseen tulisi saada tutkijoiden mukaan nopeasti tehokas tapa, jolla kaikki yritykset voisivat hyödyntää muovijätettä, sillä aikaa meren tilan korjaamiseen on enää rajallisesti.