Nyt se on varmaa: Nauraminen tosiaan laihduttaa!

Lifestyle Viihdeuutiset · Annika Kela

Joukko brittitutkijoita ovat onnistuneet selvittämään, kuinka paljon nauraminen ja kikatteleminen kuluttaa kaloreita. Lääkäri Helen Pilcherin johdolla tehdystä tutkimuksesta kävi ilmi, että vedet silmissä nauraminen kuluttaa kaloreita yhtä tehokkaasti kuin nopeatahtinen käveleminen.

Daily Mail -lehden mukaan nauraminen kulutti parhaimmillaan jopa 120 kaloria tunnissa. Kevyt naureskeleminen kulutti jopa 100 kaloria tunnissa. Hekotteleminen ja kikatteleminen kulutti noin 20 kaloria tunnissa. Nauramisen yhteydessä monet kehon lihaksista jännittyivät ja erityisesti vatsalihakset supistelivat.

Nauraminen sai aikaan reaktion, jonka tulokset ovat verrattavissa kevyeen liikuntaan ja näin ollen nauraminen laihduttaa. Lääkäri Pilcher on ollut tuloksista mielissään, sillä lääketieteellisen ammatin lisäksi nainen tunnetaan koomikkona. Lääkäri-koomikko suositteleekin, että ihmiset katselevat jatkossa televisiosta lisää komediasarjoja, sillä ne ovat hyväksi terveydelle.