Salainen palvelu MI5 homoystävällisin työnantaja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian salainen palvelu saattaa viihdeteollisuuden ansiosta tuoda monille ensimmäisenä mieleen perinteisen heteromaskuliinisuuden ruumiillistuman, James Bondin. Kuva ei kuitenkaan välttämättä vastaa järjestön nykyistä todellisuutta.

MI5 on nimetty yhdeksi maan edistysmielisimmistä työnantajista, mitä tulee seksuaalivähemmistöjen kohteluun.

HLBT-hyväntekeväisyysjärjestö Stonewallin vuosittaisen tutkimuksen mukaan Iso-Britannian salaisen palvelun osasto MI5 on maan parhaiten homo, lesbo, bi- ja transtyöntekijöitä kohteleva organisaatio.

Independent-lehden mukaan MI5:n eri osastoilla, kuten terrorisminvastaisessa yksikössä, toimii yli 70 seksuaalivähemmistöihin kuuluvaa työntekijää. Järjestössä on myös aktiivinen HLBT-jäsenten sosiaalinen verkosto.

Kylmän sodan aikaan homoseksuaalisuutta pidettiin MI5:n sisällä turvallisuusuhkana, eikä järjestö vielä 1990-luvun alussa palkannut riveihinsä julkisesti seksuaalivähemmistöihin kuuluvia.

Vasta vuonna 2008 järjestö aloitti rohkaisemaan työntekijöitään olemaan avoimia seksuaalisuutensa suhteen. Vuonna 2013 MI5 sijoittui Stonewallin vuosittaisessa listassa sijalle 25. Stonewallin tämävuotisen listan toiselle sijalle päätyi Lloyds Bank -pankki. Kolmanneksi sijoittui puolestaan Walesin kansalliskokous.