Suomalaiset rantalomien suosikit listattiin – Kreikka ykkönen

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Matkatoimisto Tjäreborgin kesälomakyselyn mukaan Kreikka on suomalaisten, ruotsalaisten, norjalaisten ja tanskalaisten mielestä ensi kesän kiinnostavin rantalomakohde. Espanjan Mallorca on kakkonen muissa Pohjoismaissa paitsi Suomessa, jossa kakkossijalla komeilee Kroatia.

Kreikkaa pidetään erityisen kiinnostavana matkakohteena Norjassa ja Tanskassa, joissa 35 prosenttia kyselyn vastanneista kertoi Kreikan olevan kiinnostavin rantalomakohde ensi kesänä. Ruotsissa Kreikka ja Mallorca koettiin lähes yhtä kiinnostavina. Mallorca sai vain neljä prosenttia vähemmän kannatusta kuin Kreikka. Mallorca kiinnostaa toiseksi eniten myös Norjassa ja Tanskassa, lähes 25 prosentin kannatuksella.

Suomessa toiseksi kiinnostavin kesälomakohde on siis Kroatia, joka saa lähes neljänneksen äänistä, ja on selvä nousija suosikkien joukossa. Kroatia on Ruotsissa ja Norjassa kolmantena, kun Tanskassa kolmatta sijaa pitää Turkki. Suomalaisten mielestä kolmanneksi kiinnostavin kesälomakohde on Mallorca, jota seuraavat Turkki ja Kypros.

Tjäreborgin ja sen pohjoismaisten sisaryhtiöiden tekemään kesälomakyselyyn vastasi joulu-tammikuun vaihteessa 35.000 pohjoismaalaista.