Suomen matkailutrendit 2016: ”Elämykset ohittivat matkakohteet”

Lux Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Apollo-matkatoimisto on teettänyt jälleen trendikatsauksen, jossa se selvitti vuoden 2016 kuumimpia matkailutrendejä. Selvityksen mukaan tänä vuonna lomamatkoilta haetaan erityisesti kokemuksia, jotka ovat tärkeä osa vallitsevaa elämystrendiä. Tässä trendien Top 10.

1. Arjen luksusta

Yhä useammat valitsevat 4- ja 5-tähden hotellin. Yhä useammassa oma uima-allas.

2. Aidot elämykset

Pienet ja aidot matkakohteet nousevat. Apollomatkojen aidot kreikkalaissaaret kiinnostavat monia.

3. Lifestyle-hotellit

Lifestyle-hotellit ja aikuisille suunnatut ja lapsiystävälliset hotellit helpottavat hotellin valintaa ja vastaavat paremmin eri elämänvaiheen tarpeisiin.

4. Aktiivi- ja harrastuslomat

Yhä useammat yhdistävät lomailun ja hyvinvoinnin sekä harrastuksen, kuten esim. sukelluksen, liikunnan, ruuanlaiton tai viinit.

5. Kaupunkilomat

Kaupunkilomat ovat osa elämystrendiä, kun halutaan lomailla lyhyemmän aikaa ja yhdistää kulttuuria, ostoksia ja makuelämyksiä.

6. Elämykset

Elämykset ja kokemukset matkalla ovat monille tärkeämpiä kuin matkakohde.

7. Risteilyt

Osa elämystrendiä, kun halutaan nähdä useampi kohde yhtäaikaa ja kokea jotain uudella tavalla.

8. Joustavuus

Matkoja tehdään yhä useammin myös lyhyempänä niin sanottujen perinteisten loma-aikojen ulkopuolella. Lyhyet lomat korostuvat esim. kaupunkilomissa.

9. Juhlamatka

Matka on yhä useammin lahja. Matkalla vietetään merkkipäiviä, häitä tai juhlitaan valmistumista. Monia näistä isommalla porukalla.

10. Kokemuksen jakaminen

Ystävien ja perheen aiemmat kokemukset ovat tärkeitä ostopäätöksessä. Kuvien ja kokemuksien jakaminen sosiaalisessa mediassa on osa elämää monelle.

Lähde: SMAL Lentäen tehdyt valmismatkat 2015