Uusi hedelmällisyyshoito miehille: Sähköiskuja kiveksille!

Terveys Viihdeuutiset · Annika Kela

Israelissa sijaitseva lääketieteellinen tutkimuslaitos on aloittanut uuden hedelmällisyyshoidon testaamisen ihmisillä. Koehenkilöiksi on valittu kymmenen miestä, joilla on todettu hedelmällisyyteen liittyviä ongelmia.

Sheba Medical Centre -tutkimuslaitoksessa koehenkilöitä hoidetaan antamalla heidän kiveksilleen sähköiskuja. Tutkijat ovat onnistuneet testein osoittamaan, että sähköimpulssit kiihdyttävät siittiöiden tuotantoa ja parantavat siittiöiden liikkuvuutta. Asiantuntijat odottavat nyt mielenkiinnolla tutkimuksesta saatavia tuloksia.

Ennen ihmiskokeiden aloittamista tutkijat ovat tehneet lukuisia kokeita muun muassa sioille. Testeihin valittuja sikoja yhdisti huono siemennesteen laatu. Sähköimpulssihoitojen jälkeen koe-eläinten siemennesteen laatu parani 200-1600 prosentilla. Koetulokset ovat vakuuttaneet tutkijat ja he uskovat, että sama hoitokeino tepsii myös ihmisiin.