Vaihdevuodet muuttavat elämän – irtosuhteita ja salaista seksiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pettäjäsivusto Victoria Milan on huomannut, että viisikymppisten naisten käyttäjämäärät ovat kasvaneet heidän palvelussaan. Syynä pidetään vaihdevuosien aiheuttamaa muutosta naisten seksuaalisuudessa. Naiset haluavat antautua huumaan.

Naisten kuukautiskierto päättyy vaihdevuosiin, ja se aiheuttaa hameväessä runsaasti fysiologisia ja psykologisia muutoksia. Vaihdevuodet voivat johtaa koko ikänsä avioliitossa viihtyneen rouvan pettämään vieraan miehen kanssa.

Osa naisista ryhtyy puumaksi, ja etsii vierelleen viriilin ja huomattavasti nuoremman seuralaisen. Vaihdevuodet alkavat 45–55-vuotiaana. Yleisimpiä vaihdevuosista johtuvia oireita ovat masentuneisuus, hikoilu ja erilaiset kiputilat. Peräti 80 prosenttia naisista pelkää menettävänsä libidonsa menopaussille.

Hormonimuutokset saattavat kuitenkin vaikuttaa päinvastaisesti, ja naiset intoutuvat villimpään seksielämään. He eivät voi tulla enää raskaaksi, joten irtosuhteet tuntuvat turvallisemmilta irtiotoilta kuin aiemmin, Femail First tietää.