Suomessa tehtiin historiaa: 140 000 euron Tesla myytiin Bitcoineilla

Autot Digi · Stara.fi

Suomen toistaiseksi suurin Bitcoin-kauppa tehtiin viime viikolla, kun Tampereella ja Vantaalla toimiva Auto-Outlet Helsinki Oy myi Tesla-sähköauton digitaalista valuuttaa Bitcoinia vastaan. Euroiksi käännettynä kauppahinta vastasi yli 140.000 euroa.

Bitcoin (BTC) on digitaalinen avoimen lähdekoodin valuutta, joka ei ole keskuspankin tai muun yksittäisen tahon liikkeelle laskema. Koska Bitcoinien arvo määräytyy internetin vertaisverkossa, sitä ei lueta virallisesti rahaksi, vaan vaihdannan välineeksi. Tesla-kauppa oli tiettävästi koko Euroopan kallein koskaan tehty BTC-autokauppa.

– Maailma muuttuu nopeasti ja haluamme olla kehityksen kärjessä, siksi aloitimme Teslan ja muiden sähköautojen myynnin jo vuosia sitten. Tässä viitekehyksessä on luontevaa, että halusimme olla myös ensimmäinen BTC:t maksuvälineenä hyväksyvä autoliike, Auto-Outlet Helsinki Oy:n johtaja Miika Toivonen kertoo.

Teslan Suomen markkinoille vuonna 2014 tuonut Auto-Outlet Helsinki Oy myy super- ja luksusautoja. Toivonen lisää, että vaikka liike onkin keskittynyt kalliimman segmentin autoihin, Bitcoineja voi käyttää myös edullisempien premium-autojen hankintaan.

– Auto-Outlet Helsinki Oy on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista asiakkuuksistamme. On hienoa nähdä, kuinka ennakkoluuloton asenne uusia innovaatioita kohtaan tuottaa kasvua myös perinteisillä toimialoilla, kommentoi Bitcoinkaupat.comin toimitusjohtaja Aleksi Vitakoski.

– Jotkut väittävät Bitcoinin olevan epäonnistunut kokeilu, mutta faktat kertovat toista tarinaa.

Bitcoinin käyttö lisääntyy koko ajan, ja suuretkin maksut ovat jo arkipäivää, Bittiraha.fi:n Henry Brade kertoo.