Nyt se on varmaa: Älykkäät ihmiset harrastavat vähemmän seksiä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Voimakkaat seksuaaliset halut eivät aina ole käsi kädessä sen kanssa, kuinka paljon kyseinen henkilö harrastaa seksiä. Tutkimuksen mukaan ihmisillä, joilla on muihin verrattuna korkeampi älykkyysosamäärä, on myös korkeampi libido.

On käynyt kuitenkin ilmi, että siitä huolimatta he harrastavat vähemmän seksiä kuin vähempiälyiset ikätoverinsa. Medical Daily kertoo tutkimuksesta, jossa kävi ilmi älykkäiden ihmisten harrastavan muita vähemmän seksiä vaikka heidän libidonsa onkin korkeampi.

Hiljaisemman seksielämän lisäksi älykkäämmät ihmiset myös saivat ensimmäiset seksuaaliset kokemuksensa kumppanin kanssa myöhemmin.

Hiljainen seksielämä korkeasta libidosta huolimatta voi johtua siitä, että älykkäämmät ihmiset miettivät enemmän seksiin liittyviä riskejä kuin muut. He ovat myös opiskeluaikana keskittyneet enemmän opintoihinsa kuin muut ikätoverit, minkä vuoksi ensimmäiset kokemukset saadaankin vasta vanhemmalla iällä.