Tasa-arvo iski laivastoon: Enää ei saa huutaa Mies yli laidan!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltain laivasto on ilmoittanut muuttavansa laivastoterminsä sukupuolineutraalimpaan muotoon. Termien lisäksi muutokset tulevat koskemaan myös useita arvonimiä ja virkanimikkeitä, joissa esiintyy miessukupuoleen viittava sana -man.

Daily Mail -lehden mukaan esimerkiksi merikadettia tarkoittava nimike ”Midshipman” tulee tulevaisuudessa saamaan sukupuolineutraalimman vastineensa. Laivaston käytännön uskotaan leviävän tulevaisuudessa myös muihin puolustusvoimien yksiköihin.

Sukupuolineutraalit termit ovat osoitus tasa-arvosta. Tällä hetkellä laivastossa on 20 erilaista arvonimeä, jotka sisältävät sanan ”man”. Tulevaisuudessa laivaston jäsenten on myös muistettava, että hätähuuto ”Mies yli laidan” on sen sijaan ”Henkilö yli laidan”.