Isä opetti lapsilleen luottamusta – pieleenhän se meni

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monissa yhteishenkeä ja ryhmäytymistä edistävissä seminaareissa ja kursseissa tehdään luottamukseen liittyviä harjoitteita. Eräässä tunnetussa harjoitteessa henkilö seisoo toisen takana. Edessä seisovan henkilön tulee luottaa takana olevaan, uskaltaa kaatua suorilta jaloilta taaksepäin ja luottaa siihen, että takana oleva ottaa kiinni.

Eräs isä halusi tehdä kahden lapsensa kanssa luottamusharjoituksen ja pyysi heitä kaatumaan taaksepäin. Poika meni urheasti ensimmäisenä ja kaatui taaksepäin isänsä käsivarsille. Seuraavaksi vuoro oli tyttärellä, joka ei ollut ilmeisesti kiinnittänyt huomiota isoveljensä suoritukseen.

Tyttö astelee reippaasti isän eteen ja isä on valmiina ottamaan tytön kiinni. Tyttö ei kuitenkaan ole ymmärtänyt harjoituksen ideaa oikein vaan lähtee kaatumaan suorilta jaloilta eteenpäin kaatuen maahan kasvot suoraan lattiaan päin. Tytölle ei onneksi näyttäisi käyvän pahemmin, mutta isoveli ei voi olla nauramatta siskonsa väärinkäsitykselle.