Karmiva löytö: Miehen vatsassa eli 6,2-metrinen lapamato!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Oksentelusta ja rajuista vatsavaivoista kärsineen kiinalaismiehen vatsasta on löytynyt järkyttävän suuri lapamato. Mies oli hakeutunut sairaalaan hoidettavaksi Shiyanissa, Kiinassa, sillä pitkittynyt sairastelu oli vienyt häneltä kaikki voimat.

Daily Mail -lehden mukaan mies oli alkanut kärsiä vatsakivuista noin kaksi vuotta sitten. Sen seurauksena mies oli menettänyt ruokahalunsa ja hän oli alkanut laihtua. Miehellä todettiin myös anemia, joka johtui raudan puutteesta.

Tutkimukset paljastivat, että 38-vuotiaan miehen vatsassa eli heisimato. Mies sai lääkityksen, jolla hoidetaan loisinfektioita ja sen lisäksi hän sai laksatiivia. Pari tuntia myöhemmin mies ulosti kuolleen lapamadon. Lääkäreiden hämmästykseksi madolla oli pituutta 6,2 metriä.

New England Journal of Medicine -julkaisun mukaan mies oli saanut infektion syötyään raakaa naudanlihaa. Miehen sisällä elänyt heisimato kuului nimittäin lajiin, joka elää naudanlihassa. Potilas on toipunut hoitotoimenpiteestään ja lääkäreiden ansiosta kaksi vuotta kestänyt piina vatsakipujen kanssa on tullut päätökseensä.