Suosikkiräppäri lopettaa – jättää musiikin ja näyttelemisen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessakin useaan otteeseen vieraillut pitkän linjan hiphop-tähti Mos Def on ilmoittanut vetäytyvänsä eläkkeelle musiikin parista. Nykyään myös nimellä Yasiin Bey tunnettu artisti ilmoitti asiasta Kanye Westin Twitter-tilillä.

Ilmoitus tuli No More Paries in SA -nimisen freestyle-kappaleen muodossa. Mies kertoo aikovansa lopettaa musiikin tekemisen lisäksi myös näyttelemisen. Ennen eläkkeelle siirtymistä Mos Def aikoo kuitenkin julkaista vielä yhden albumin tämän vuoden puolella.

Räppäri pidätettiin taannoin Etelä-Afrikan Kapkaupungissa väärennetyllä passilla matkustamisesta syytettynä. Viestissään Mos Def väittää olevansa viaton, ja epäilee pidätyksensä johtuneen poliitttisista syistä.

Mos Def, syntymänimeltään Dante Terrell Smith Bey, nousi kuuluisuuteen Black Star -duon riveissä. Hän julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Black on Both Sides vuonna 1999. Tähti on näytellyt elokuvissa ja sarjoissa jo ennen musiikkiuraansa. Hänet on nähty elokuvissa kuten The Italian Job, 16 Blocks ja Linnunradan käsikirja liftareilla.