Nyt voit vuokrata oman paratiisisaaren – jos rahaa löytyy

Lux Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet ovat varmasti haaveilleet ajan viettämisestä omalla paratiisisaarella, kaukana nykymaailman vilinästä ja turistirysistä. Filippiineillä sijaitsevan yksityissaaren vuokraaminen on nyt mahdollista, mikäli rahaa löytyy.

Brittiläiset kiinteistökehittäjät Charlie ja Carrie McCulloch omistavat CNN-uutissivuston mukaan Filippiineillä sijaitsevan Ariaran saaren. Muutama vuosi sitten pariskunta alkoi vuokraamaan kuvankaunista saarta maksua vastaan. Ariara sijaitsee noin neljän tunnin matkan päässä Manilasta, Filippiinien pääkaupungista.

Saarelta löytyvät vieraita palveleva 30 hengen henkilökunta ja majoituspaikat. McCullochien mukaan saarta ovat vuokranneet muun muassa britit, australialaiset, kiinalaiset ja eteläkorealaiset matkaajat. Osa vieraista on vuokrannut saarta useaan otteeseen.

Saaren vuokraus maksaa 500 dollaria henkilöltä, mikäli seurueessa on enintään 18 ihmistä. Hinta ei sisällä alkoholijuomia eikä Ariaran 12 veneen polttoaineiden kuluja.

Vieraiden määrästä riippuen viikon viettäminen saarella tulee maksamaan yhteensä noin 30.000 – 60.000 dollaria. Ariara varauslistalla on hyvin tilaa, ja Charlie McCulloch toivookin että saarella olisi enemmän vuokraajia. Miehen mukaan liiketoiminta on tästäkin huolimatta ollut kannattavaa.

No sign of autumn here #ariara #philippines #topmondaymorningviewof2015

Kuva, jonka @joannaboon julkaisi