Lohduton näky: Aktiivisuusmittari tallensi sydämen särkymisen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Fitbit-aktiivisuusmittari tallentaa tietoa käyttäjän askelista, sykkeestä ja poltetuista kaloreista. Siinä samalla aktiivisuusmittari tallentaa myös erilaisia elämäntilanteita, joissa koetaan vahvoja tunteita. Erään miehen aktiivisuusmittari tallensi hetken, jolloin miehen sydän särkyi.

28-vuotias Koby Soto -niminen mies oli viettänyt päiväänsä Tel Avivissa tavalliseen tapaansa, kun hän oli saanut yllättäin puhelun poikaystävältään. Poikaystävä kertoi puhelimen välityksellä, että heidän täytyy perua yhdessä sovittu meno. Kun Soto oli kysynyt miksi, mies oli vastannut, että hänen mielestään suhde ei toimi niin kuin sen pitäisi.

Puhelun aikana Soto jätettiin ja hänen sydämensä särkyi. Mies huomasi myöhemmin, että Fitbit oli tallentanut tilanteen. Miehen syke oli kohonnut, minkä jälkeen se oli pysynyt koholla ja epätasaisena koko päivän keskiyöhön saakka. Sydämen särkyminen näyttäisi kuluttavan ihmistä niin paljon, että sen korjaaminen vaatiikin tavallista enemmän energiaa.