iPhonen outo vika piinaa käyttäjiä – puhelimet sammuilevat itsekseen

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Teknologiajätti Applen huippusuosituissa iPhone-älypuhelimissa on viime vuosina havaittu lukuisia bugeja ja suunnitteluvirheitä. Nyt lista on kasvanut eräällä huolestuttavalla ongelmalla, kun laitteet ovat ryhtyneet sammuilemaan itsekseen – eivätkä enää aukea ilman erityistoimia.

Yllättävät sammumiset olivat ongelma jo iPhone 5 -laitteissa, mutta tuoreemmassa iPhone 6 -sukupolvessa ne ovat jo vakava piina käyttäjille. Laitteet sammuvat usein täysin yllättäen riippumatta akun lataustasosta. Sammumisen jälkeen laite ilmoittaa akun olevan tyhjä ja tarvitsevan latausta. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole.

Laitteen saa useimmiten taas käyntiin resetoimalla sen painamalla virta- ja kotinäppäintä samanaikaisesti usean sekunnin ajan. Ajoittain sekään ei auta, vaan puhelin täytyy kytkeä pariksi sekunniksi laturiin. Ongelma voi siis olla vakava, mikäli lähettyvillä ei satu olemaan yhtään laturia ja puhelinta tarvittaisiin esimerkiksi hätäpuhelun soittamiseen.

Jo vuosia sittn ensikerran havaitut ongelmat lisääntyivät merkittävästi Applen julkaistua viime syksynä iOS-käyttöjärjestelmänsä uuden 9-version. Toistaiseksi Apple ei ole kommentoinut bugiaan eikä kertonut miten käyttäjiä piinaavan vian saisi korjattua. Apple on kuitenkin myöntänyt, että ongelma on olemassa.