LiFi korvaa WiFin? Kännykkään jopa 100 kertaa nopeampi nettiyhteys

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Twitter-käyttäjä Chase Fromm on löytänyt Applen iOS 9.1 -käyttöjärjestelmän koodista kohtia, jotka viittaavat LiFi-teknologiaan. Apple Insider -sivuston mukaan tämä saattaa viitata siihen, että tulevat iPhone-mallit tulevat tukemaan huippunopeaa LiFi-yhteyttä.

Toistaiseksi vielä kokeiluasteella oleva LiFi käyttää tiedonsiirtoon smart LED-tekniikkaa. Tämä mahdollistaa verkon käytön jopa sata kertaa nopeammin kuin nykyisellä WiFi-tekniikalla. Tekniikka muistuttaa hieman tavanomaisen infrapuna-kaukosäätimen toimintaperiaatetta.

Tähän mennessä ainakin Velmenni-yritys on kokeillut LiFi-tekniikkaa käytännössä. Verkossa on jo spekuloitu Applen tulevan iPhone 7 -puhelinmallin sisältävän LiFi-ominaisuuden, mutta toistaiseksi huhuja ei olla vahvistettu.