Näin pidät huoneilman puhtaana – vinkit talteen

Koti & Asuminen Terveys · Annukka Heikkilä

Ihminen hengittää päivässä noin 15.000 litraa ilmaa. Tästä määrästä jopa yli 90 prosenttia on sisäilmaa, minkä vuoksi sen puhtaudesta tulisikin pitää kiinni. Huono sisäilma aiheuttaa erilaisia oireita ja sairauksia, jotka vaikuttavat yleisvireeseen ja työntekoon.

Elite Daily keräsi vinkit siihen, miten hyvästä ja puhtaasta huoneilmasta voi pitää huolta. Hyvän sisäilman vuoksi kannattaa muistaa tuulettaa huoneet päivittäin. Myös tuuletusaukkojen puhtaudesta tulee huolehtia, että sisälle tulviva ilma ei saastu heti tuuletusaukosta tullessaan.

Huonekasvit puhdistavat sisäilmaa, minkä vuoksi ne ovat kauniin sisustuselementin lisäksi myös hyödyllisiä. Matot keräävät pölyä ja huonontavat huoneilmaa. Mitä vähemmän talossa on mattoja sen parempi. Kannattaa muistaa myös tarkastaa, että puhdistukseen käytettävät tuotteet ovat mahdollisimman myrkyttömiä ja ympäristöystävällisiä.