Saudi-Arabia kielsi shakin: ”Kannustaa uhkapelaamiseen”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Islamilainen laintulkitsija Abdul Aziz bin-Abdullah on päättänyt kieltää shakin pelaamisen Saudi-Arabiassa. Laintulkitsijan, eli muftin mukaan shakki on ajanhukkaa ja se kannustaa muslimeja uhkapelaamiseen, mikä on jyrkästi kielletty.

Mufti antoi fatwan, eli lausumansa shakin pelaamisen kieltämisestä vain hetkiä ennen Mekassa järjestettävää suurta shakkiturnausta. Saudiarabialainen shakkiyhdistys on ilmoittanut, että turnaus järjestetään fatwasta huolimatta normaalisti.

The Middle East Eye -lehden mukaan Abdul Aziz bin-Abdullah on tulkinnassaan todennut, että shakki on saatanan keksimä peli, joka houkuttelee muslimeja lankeamaan uhkapelaamiseen. Vaikka shakin pelaamista ei ole kielletty lailla, tulee se todennäköisesti menettämään paljon pelaajia muftin tekemän fatwan takia.