Lasillinen punaviiniä vastaa tunnin rehkimistä kuntosalilla

Fitness Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Punaviinillä on tutkittu olevan monia positiivisia vaikutuksia ihmisten terveyteen. Lasillinen punaviiniä estää syövän ja dementian kehittymistä, parantaa sydämen toimintaa, auttaa pitämään nuorena ja tasoittaa myös verensokeria.

Tuoreen tutkimuksen mukaan lasillinen punaviiniä vastaa myös tunnin rehkimistä kuntosalilla. Albertan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa kävi ilmi, että punaviini vaikuttaa ihmiseen samalla tavalla kuin urheileminen.

Tutkimuksen mukaan punaviinin sisältämä resveratroli on ihmiselle samalla tavalla terveydellisesti hyödyksi kuin liikunta. Lasillinen punaviiniä vastaa resveratrolin ansiosta tunnin kuntosalitreeniä.

Tutkija Jason Dyck kertoi TruthTheory-sivuston mukaan, että tutkimuksesta on hyötyä varsinkin niille, jotka eivät kukene fyysisistä syistä johtuen treenaamaan. Tällöin he saavat täyden tehon irti vähäisestäkin liikkumisesta, kun he nauttivat lasillisen punaviiniä.

Tutkija kuitenkin muistuttaa, että terveiden ihmisten tulisi muistaa tasapainoinen ja terveellinen ruokavalio ja liikunta, sillä mikään ei voita niiden yhdessä tuomia terveyshyötyjä. Hyvä tieto on kuitenkin se, että lasillinen punaviiniä ei ole sen jälkeen haitaksi vaan pikemminkin positiivinen asia.