Qatar kielsi Lumikki-satukirjat – liian siveettömiä!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman rikkaimpien valtioiden joukkoon kuuluva Qatar on tunnettu sen sunnimuslimieja edustavasta hallitsijasuvustaan. Qatarilaiset naiset saavat äänestää ja ajaa autoa miehensä suostumuksella. Maassa elää myös konservatiivisempia ihmisiä.

Nyt Qatarin opetushallitus ja vanhempainneuvosto on poistanut kuuluisan Lumikki ja seitsemän kääpiötä -kirjan koulujen kirjastoista. Tarinaa pidetään kuvineen heidän kulttuurilleen sopimattomana. Koulujen johtajat ovat pahoitelleet kirjan päätymistä heidän valikoimiinsa.

Doha Newsin mukaan kyseinen toiminta ei ole poikkeuksellista, sillä maassa on kielletty myös useita länsimaisia elokuvia. Maassa kunnioitetaan islamistisia oppeja ja perinteitä. Lumikki elää tarinassa seitsemän pienikokoisen kaivostyöläisen kodissa, kunnes ilkeä äitipuoli myrkyttää hänet ja prinssi pelastaa.