Miehet tekivät taidetta – maalasivat taulun porakoneella

Viihdeuutiset · Annika Kela

Upeisiin hidastusvideoihin erikoistunut The Slow Mo Guys -kanava on julkaissut hiljattain kuvamateriaalia taideteoksen tekemisestä. Oxfordilainen kaksikko Gavin Free ja Daniel Gruchy maalasivat taulun porakoneen terää käyttäen.

Miehet porasivat taulun keskelle reiän ja he levittivät siihen maalia pöyrittämällä terää. Aluksi taulun työstäminen ei vaikuttanut juurikaan erikoiselta, mutta sitten maalaustekniikkaa esiteltiin hidastettuna.

Hidatettuna pyörivän poranterän seuraaminen osoittautui lumoavaksi katselukokemukseksi. Terästä irtoava maali muodosti taululle upean nauhakerän ja hiljalleen taulun edessä leijailevat pisarat muodostivat kankaalle kuvioita. Daily Mail -lehden mukaan videossa säväyttävintä oli taideteoksen syntyminen, ei niinkään lopputulos.