Näitä asioita ihmiset katuvat eniten elämässään

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Elämä on tässä ja nyt. Koskaan ei ole liian myöhäistä toteuttaa unelmia tai muuttaa elämänsuuntaa mieluisammaksi. Asioilla on tapana järjestyä, jos niiden eteen näkee vain tarpeeksi vaivaa. Silti ihmiset sortuvat jossitteluun.

Brittiläisille toteutetun kyselyn mukaan peräti 76 prosenttia harmittelee menetettyjä tilaisuuksia elämässään. He uppoutuvat helposti ajatuksiin ja pohtivat, minkälaista elämä olisi nyt jos he olisivat aikoinaan valinnut asiat toisin. Ihmiset muun muassa harmittelevat sitä, että eivät ole säästäneet elämänsä aikana tarpeeksi rahaa ja hoitaneet talouttaan fiksummin.

Peräti 80 prosenttia Quidcon kyselyyn vastanneista myöntää, että eivät näe itseään koskaan unelmiensa ammatissa tai tittelissä. He ovat jumahtaneet nykyiseen työhönsä. Noin 15 prosenttia harmittelee, ettei ole ostanut omaa asuntoa aikaisemmin. Britit ovat myös pettyneitä siihen, miten he ovat pitäneet ulkonäöstään ja vartalostaan huolta – he olisivat voineet tehdä myös paremmin.

Kolmasosa kyselyyn vastanneista katuu aiemman parisuhteen päättymistä ja he uskovat olevansa väärän ihmisen kanssa yhdessä. Heidän mielestään nyt on liian myöhäistä ottaa menetettyä rakkauden aikaa takaisin.

Puolet katuvat sitä, etteivät ole ottaneet tarpeeksi irtiottoja elämässä maailmaa nähdäkseen. Kyselyn mukaan jossittelu alkaa yleisesti 32-vuotiaana, joten sitä ennen kannattaa tehdä merkittäviä peliliikkeitä elämässään.