Vietnamilaisten sydämet särkyivät – legendaarinen kilpikonna menehtyi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Legendaarisena ja pyhänä pidetyn pehmeäkilpikonnan poismeno on järkyttänyt ihmisiä Vietnamissa. Äärimmäisen uhanalainen pehmäkilpikonna löydettiin kuolleena Hoan Kiemin järvestä myöhään tiistai-iltana.

Daily Mail -lehden mukaan menehtynyt kilpikonna ei ollut mikä tahansa kilpikonna, vaan kyseistä yksilöä pidettiin pyhänä. Legendaarinen pehmäkilpikonna on ilahduttanut vietnamilaisia läsnäolollaan jo useiden sukupolvien ajan.

Pehmeäkilpikonnasta on olemassa useita kansantarinoita ja siitä oli kirjoitettu opetuksellisia satuja koululaisille.

Kilpikonnan tarkkaa ikää ei tiedetä, mutta sen epäillään olevan 80-100 vuotias. Monilla perheillä on muistoja suuresta pehmeäkilpikonnasta useiden sukupolvien ajalta. Uskomusten mukaan pyhän kilpikonnan näkeminen tuo hyvää onnea. Kilpikonnan menehtyminen on särkenyt vietnamilaisten sydämet.