Tutkimus paljasti: Elämäsi ei kiinnosta Facebook-kavereitasi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Facebookissa käyttäjillä on keskimäärin 150 kontaktihenkilöä, joita Facebookissa kutsutaan kavereiksi. Nyt tuore Oxfordin yliopiston tekemä tutkimus on kuitenkin paljastanut, että todellisuudessa käyttäjän elämä ja ongelmat eivät kiinnosta lainkaan valtaosaa näistä kavereista.

Oxfordin yliopiston professori Robin Dunbar kertoi Independent-lehdelle, että valtaosa Facebook-kavereista ei tunne sympatiaa, kun toinen käyttäjä julkaisee päivityksiä ongelmistaan. Professorin mukaan yksi ihminen keskittyy kunnolla keskimäärin vain neljäntoista muun käyttäjän elämään.

Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää eroavaisuuksia Facebook-kavereiden ja oikeiden ystävien määrien välillä. Tutkimus osoitti, että suurella Facebook-kaverien määrällä oli vain hyvin pieni merkitys tosielämän ystävämäärän kanssa. Facebook-käyttäjät kertoivat tutkimuksessa, että keskimäärin 27 prosenttia heidän Facebook-kavereistaan oli kavereita myös tosielämässä.