Sinullako keskittymisvaikeuksia? Saatat olla tavallista älykkäämpi

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Huono keskittymiskyky töissä kuulostaa pahalta asialta, mutta sen aiheuttajana voikin olla melko positiivinen syy. Uudesta tutkimuksesta on käynyt ilmi, että päivittäin huonosta keskittymiskyvystä kärsivät henkilöt voivatkin olla muihin verrattuna älykkäämpiä.

Telegraph-lehti kertoo Steelcase-nimisen yrityksen tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan keskittymisvaikeuksista töissä kärsivät henkilöt ovatkin älyllisesti ylivoimaisia muihin työntekijöihin verrattuna. Keskittymishäiriöt johtuvat siitä, että heidän aivonsa käsittelevät jatkuvasti useita nerokkaita ideoita, joiden vuoksi heillä on vaikeuksia keskittyä.

Nerokkailla ihmisillä on vaikeuksia päättää, mihin ideaan he keskittyisivät ensimmäisenä, minkä vuoksi he eivät välttämättä pysty lopulta keskittyä juuri mihinkään. Älykkäät ihmiset voivat myös välillä kokea työtehtävien aloittamisen olevan vaikeaa.

Tutkimuksesta kävi ilmi, että paljon erilaista teknologiaa sisältävissä toimistoissa työskentelevien henkilöiden työ keskeytyy noin joka kolmas minuutti. Tutkimuksessa tarkasteltiin 10.000 työntekijää 17 eri maasta.