Valokuvaaja otti valokuvan perunasta – myi taulun 990.000 eurolla!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ammattivalokuvaaja Kevin Abosch on myynyt perunasta ottamansa valokuvan lähes miljoonalla eurolla. Taiteilijan kodin seinällä oleva taulu oli kiinnittänyt hänen luonaan vierailleen ystävän mielenkiinnon. Lopulta hän tarjoutui ostamaan taulun.

The Sunday Times -lehden mukaan ostaja pohti perunataulun ostamista muutaman viinilasillisen ajan ja sitten hän teki rohkean ostopäätöksen. Kevin onnistui neuvottelemaan taulusta hulppean hinnan, sillä se vaihtoi omistajaa 990.000 eurolla.

Valokuvataulun korkea hinta on määrätynyt Aboschin muiden töiden mukaan. Dublinissa ja Pariisissa enimmäkseen työskentelevä Abosch on arvostettu valokuvaaja, jonka malleina ovat olleet muun muassa Johnny Depp ja Steven Spielberg. Monia Aboschin ottamia muotokuvia pidetään taideaarteina.