Virvoitusjuomien välttämisellä merkittäviä terveysvaikutuksia

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet juovat sokerisia virvoitusjuomia siitä huolimatta, että niillä on tutkittu olevan paljon haittavaikutuksia. Koskaan ei ole kuitenkaan liian myöhäistä lopettaa hiilihapollisten juomien juomista, sillä niiden pois jättämisellä on useita hyviä vaikutuksia ihmiskehoon.

Limsojen jättämisen myötä hymy paranee, hampaat pysyvät vaaleampina eivätkä ne reikiinny niin helposti. Myös ihmisen sydän voi paremmin sillä Metro-lehden mukaan limsat nostavat riskiä sairastua erilaisiin sydän- ja verisuonitauteihin.

Limsojen vähentäminen vaikuttaa tuntuvasti myös arjen sujuvuuteen, sillä vessahätä tulee vaivaamaan paljon harvemmin. Ihmisen unenlaatu tulee paranemaan ja pääkivut vähenemään, kun henkilö ei saakaan enää päivittäin virvoitusjuomien muodossa nauttimiansa lisäainepommeja kehoon.

Sokerisia virvoitusjuomia suosineet tulevat huomaamaan muutoksen myös painossaan, joka tulee juomien jättämisen myötä laskemaan. Tutkimusten mukaan limsan unohtaminen voi myös nostaa elinikää, sillä virvoitusjuomien nauttimisen on tutkittu nostavan syövän, sydänsairauksien ja diabeteksen riskiä.