Urbaani legenda onkin totta! Michael Jackson sävelsi salaa suosikkipelin musiikit

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Videopeleihin liittyy runsaasti erilaisia urbaaneja legendoja ja salaliittoteorioita. Vaikka monet niistä ovat melko korkealentoisia, mahtuu joukkoon myös myöhemmin todeksi osoittautuneita tarinoita. Nyt todeksi on paljastunut legenda, jonka mukaan popin megatähti Michael Jackson sävelsi salaa suositun videopelin musiikit.

Verkossa on jo pitkään liikkunut huhu, jonka mukaan Michael Jackson olisi säveltänyt Segan vuonna 1994 ilmestyneen Sonic the Hedgehog 3 -pelin musiiikit. Huffington Post -lehden mukaan huhu on totta, ja Michael Jackson todella työsti tiiminsä kanssa pelin musiikkia Kaliforniassa sijaitsevassa Record One -studiossa vuonna 1993. Tähti sävelsi tiimineen yhteensä noin 41 kappaletta neljän viikon aikana.

On epäselvää, miksi Michael Jacksonin nimeä ei ole tähän asti mainittu Sonic the Hedgehog 3 -pelin yhteydessä. Syynä saattaa olla tähden tyytymättömyys siihen, miltä hänen säveltämänsä kappaleet kuulostivat videopeliversioina. Toinen syy saattaa olla pelin ilmestymisen aikoihin runsaasti esillä olleessa Jacksonin seksiskandaalissa.