Pubissa käyminen tekee onnelliseksi

Lifestyle Viihdeuutiset · Annika Kela

Oxfordshiressä teetetyn tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka käyvät pubeissa ovat huomattavasti muita onnellisempia. Ajan viettäminen pubissa nimittäin lisää muun muassa yhteenkuuluvuuden ja yhteisöllisyyden tunteita, jotka vaikuttavat merkittävästi onnellisuuteen.

Monet ihmisistä nauttivat siitä, että he voivat sosialisoida ja tavata ystäviään rennossa ja tutussa ympäristössä. Oxfordin yliopiston professori Robin Dunbar puoltaa tutkimuksen tuloksia, sillä ihmisen sosiaalinen elämä vaikuttaa tutkitusti ihmisen onnellisuuteen.

Ystävien ja tunnelmallisen ympäristön lisäksi onnellisuutta lisäsi rentoutuminen ja positiivinen ilmapiiri, jota alkoholin nauttiminen korosti. Kohtuullisesti nautittuna alkoholilla oli osansa positiivisessa kokemuksessa. Pubissa vierailessa ihmiset myös luovat uusia suhteita vaihtamalla kuulumisia ja keskustemalla yhteisöään koskevista asioista.

Yhteiset keskustelut vahvistavat ystävyyssuhteita ja tekevät ihmisestä entistä onnellisemman. Daily Mail -lehden mukaan tutkimuksessa haastateltiin muun muassa Oxfordshiressä sijaitsevien pubien asiakkaita. Tutkimuksen on rahoittanut Campaing for Real Ale ja tutkimuksen tulokset on julkaistu Camran nettisivuilla.